Annons

Villägare missnöjda med sophämtning

Flera villaägare i Gislövs läge är arga. Orsaken är att de inte fått sina kärl för trädgårdsavfall tömda på över en månad.
Trelleborg • Publicerad 17 april 2002

- Vi känner oss nonchalerade av kommunal teknik, säger en av villaägarna, som vill vara anonym i tidningen. Tömningen för trädgårdsavfall i Gislövs läge ska ske måndagar i udda veckor. Under de sista veckorna har dock tömningen varit obefintlig. Det har lett till att de berörda villaägarna fått ta saken i egna händer. - Vi har fått paketera om avfallet själva och köra det till soptippen i Smyge. Det har bland annat inneburit utlägg för bensin. Det är två mil tur och retur till Smyge. Tömningen av trädgårdsavfall kostar 325 kronor per år, 17 kronor per tömning, i abonnemangsavgift. - Det är ingen stor avgift. Men det ska ju fungera och det har fungerat prickfritt innan, men nu har det inte fungerat alls. Det är Kommunal Teknik som står för avfallstömningen i Gislövs läge. - Vi vet om läget och det är bara att beklaga det som hänt. Men det är ju också så att folk måste ringa in och berätta att de blivit utan tömning. Gör de det så fixar vi det i stort sett omgående, men nu ska hanteringen fungera igen, säger Sven Tilly, renhållningschef på Kommunal Teknik. Vad är orsaken till att just Gislöv blivit utan den här typen av avfallstömning? - Nyligen bytte vi entreprenör av sophämtningen och var tvungna att göra nya körningslistor. Det kan vara så att flera villaägare fått fel datum för hämtningar. Vi håller fortfarande på att gå igenom detta. Och blir det fel kan vi bara vädja till att abonnenterna hör av sig och felrapporterar, säger Sven Tilly. Text: Thomas Karlsson

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons