Annons

Villaförening orolig över E 6:s framtida sträckning

Trelleborg • Publicerad 25 februari 2005

Bäckaskolans villaförening vill ha svar på flera frågor angående den framtida sträckningen av E6 in i Trelleborg. En skrivelse har därför skickats in till Trelleborgs kommun.

Där vill man bland annat veta hur man ska förhindra att gränsvärdena för buller och avgaser inte överskrids.

Annons

Med den nuvarande sträckning finns vägen i ett relativt fritt läge på avstånd från bostadshusen, dessutom håller man transporter med farligt gods på avstånd.

Om det ändras kommer hälsa och säkerhet kraftigt försämras för de boende i området, vilket också påverkar marknadvärdet på villorna i området.

Man efterlyser också svar på hur säkerheten för skolbarnen på Bäckaskolan och Fågelbäcksskolan ska upprätthållas samt hur säkerhetsproblemet runt de befintliga bensinstationerna ska lösas.

De skrivande "...anser att förändringar av denna art ska göras utifrån en väl planerad och samlad bedömning av helheten och inte bara efter de fördelar man får längs nuvarande sträckning."

Medlemmarna i Bäckaskolans villaförening hoppas nu att få svar på sina frågor, eftersom de menar att nackdelarna överväger fördelarna i det nya förslaget till E 6:s dragning.

Kristofer Naess

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons