Vill sälja till högstbjudande

Trelleborgs kommun är intresserad av att köpa koloniområdet Västervång. Det bekräftar kommundirektören Rutger Persson. Framtiden för det 40-tal kolonister som arrenderar odlingsmark där är fortfarande oviss.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2004

Det finns dock en strimma hopp för dem, förutsatt att kommunen vill driva det vidare. Ägarna är endast villiga att sälja till högstbjudande. Men de ställer inga krav om att kolonin ska finnas kvar framöver vid en försäljning. Marken säljs till högstbjudande. - Viktigast är att vi får betalt utifrån det marknadspris som gäller för det här området. Om det blir småskalig industri eller koloniområdet har ingen betydelse, säger Bengt Ahlman, delägare tillsammans med sin syster Birgitta Andersson. För snart tre år sedan erbjöds Trelleborgs kommun att köpa marken, men enligt Bengt Ahlman var kommunen vid det tillfället inte intresserad av att köpa det och bevara koloniområdet. De ska träffa representanter för kommunen nästa vecka för att föra diskussioner om ett köp av koloniområdet. Det var i februari som Trelleborgs Allehanda berättade att koloniområdet strax norr om Hedvägen hotades att jämnas med marken. Kommunalrådet Egil Ahl (s) har i en tidigare intervju sagt att kommunen kan tänka sig att köpa marken, "förutsatt att det är till ett hyfsat pris". Tomten på cirka 14 000 kvadratmeter har syskonen Ahlman ärvt av sina föräldrar, Ernst och Göta Ahlman som grundlade kolonin 1950 hade för avsikt att ge lägenhetsinnehavare en chans att att hyra ett stycke mark som de kunde bruka. - Det var våra föräldrars ambition att erbjuda odlingsmark åt dem som inte själva hade trädgårdar, säger Bengt Ahlman.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.