Vill öka turisternas trivsel

Trelleborg • Publicerad 21 september 2004

Avgränsande nät i vattnet, palmer med små runda bord och bakgrundsmusik på stränderna.

Det är några av de förslag som en trelleborgare för fram i ett brev till kommunen för att öka turisternas trivsel i Trelleborg.

För att få fler turister att bada i Trelleborg föreslår trelleborgaren att kommunen ska sätta ut avgränsande nät i vattnet, som filtrerar bort oönskade partiklar.

Dessutom önskar han att stranden jämnas till och att sanden renas på stränderna.

Ett ytterligare förslag från trelleborgaren har rubriken För stämningen. Där föreslår han att kommunen sommartid ska placera ut palmer vid strandkanten. Under palmerna ska små runda bord sättas ut och i bakgrunden ska det höras svagt tonad musik. Rena Södershavsstämningen alltså. Vidare föreslår han små butiker där det skulle säljas bland annat vykort och trelleborgstillverkade små prydnader.

Trelleborgaren hoppas att kommunen ska ta fasta på hans förslag. Han menar att det är en del av Trelleborgs framtid och ber om svar från kommunen.

Lasse Bryggare

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.