Vill måla om sitt eget klassrum

Trelleborg • Publicerad 11 april 2005

En grupp femteklasselever på Pilevallskolan i Trelleborg skriver till fastighetsnämnden och undrar om de får måla om sitt eget klassrum.

"Vi tycker att vårt klassrum är tråkigt och slitet" skriver femteklassarna i sitt brev till fastighetsnämnden.

Efter att de haft ett klassrådsmöte kom de på att de själva skulle kunna göra något åt den tråkiga miljön i klassrummet.

"Vi skulle vilja få tillstånd att måla om våra väggar i klassrummet och även göra vid skåpdörrarna" skriver i sitt brev.

Eleverna har redan mätt upp klassrumsväggarna fört att ta reda på hur mycket färg som behövs. Sedan har de även tagit reda på hur mycket färgen skulle kosta.

Eleverna berättar i sitt brev till fastighetsnämnden att de tänkt sig att bjuda in en målare till klassen för att berätta om vad man måste tänka på när man ska måla på väggar och vad man måste göra innan man ska måla. Femteklassarna har sedan tänkt att de ska vara med i det praktiska arbetet, i mindre grupper om två, tre elever som tillsammans med någon av pedagogerna arbetar medan läraren undervisar resten av eleverna någon annan stans.

"Det vi tror är bra med detta är dels att vi får fint i vårt klassrum, dels att vi alla skulle vara stolta och aktsamma med någon vi själva har skapat" skriver eleverna i sitt brev.

Dessutom skriver eleverna att de redan hunnit lära sig mycket om hur man räknar ut ytan på till exempel en vägg och hur man gör ritningar.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.