Annons

Vill ha ersättning för vattenskador

Trelleborg • Publicerad 19 april 2005

En fastighetsägare på Söderslätt kräver ersättning för skador som uppstått i källaren efter en översvämning från kommunens avloppsnät.

Enligt fastighetsägaren drabbades han av en liknande översvämning 1997. Efter det fick han löfte om att problemen skulle vara lösta, men nu har olyckan alltså varit fram igen, enligt ett brev som fastighetsägaren skriver till Kommunal teknik.

Annons

– Kommunen måste återigen ersätta mig för de förstörda saker som jag förvarat i källarutrymmet under falska trygghetsförespeglingar, skriver fastighetsägaren i sitt brev.

Fastighetsägaren skriver också att han med en egen länspump kunde begränsa skadorna i källaren, men att det trots allt handlar om grejor för nästan 17 000 kronor som han vill ha ersättning för.

I sitt brev till Kommunal teknik listar fastighetsägaren de saker som förstörts av översvämningen. Det handlar bland annat om damlångkalsonger för 1 375 kronor och andra kläder för tusentals kronor. Dessutom har det skadats mycket påskpynt i källaren, bland annat påskkärringar både på och utan kvast för sammanlagt 1 250 kronor, kycklingar i plats och trä, en tupp på pinne, en påskhare och mycket annat.

I källaren fanns också en hel del livsmedel samt måleri- och byggutrustning och maskiner som förstördes av översvämningen.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons