Annons

Vill fler Leva och Bo i Trelleborg nu?

Boutställning Leva och Bo i Trelleborg i augusti sprider många positiva ringar på vattnet, menar Gertie Lindberg på kommunens fastighetskontor, en av de huvudansvariga för arrangemanget.
Trelleborg • Publicerad 29 oktober 2007
Gertie Lindberg, projektledare för sommarens boutställning, är mycket nöjd med utfallet av Leva och Bo. Arkivbild: Claes Nyberg
Gertie Lindberg, projektledare för sommarens boutställning, är mycket nöjd med utfallet av Leva och Bo. Arkivbild: Claes NybergFoto: 
Gertie Lindberg, projektledare för Leva och Bo, är nöjd med sommarens utställning i Trelleborg. BIld: Claes Nyberg
Gertie Lindberg, projektledare för Leva och Bo, är nöjd med sommarens utställning i Trelleborg. BIld: Claes NybergFoto: 

– Det intryck jag har fått från utställarna och besökarna är att Leva och Bo höll hög klass, säger hon.

Gertie Lindberg berättar att det fanns en oro hos utställarna för de långa öppettiderna på vardagarna.

Annons

"Tänk om vi står där helt ensamma på vardagarna" var en kommentar.

Gertie Lindeberg menar att det emellertid inte alls blev så.

– Det var hela tiden en ström av besökare, säger hon. En del utställare berättade att det var folk som kom tillbaka på vardagarna eftersom det var omöjligt att komma in och gå husesyn under helgerna på grund av trängseln bland besökarna.

Gertie Lindberg berättar också att flera utställare valt att inte sälja sin visningshus eftersom de vill kunna fortsätta visa upp huset. – Härom veckan hade jag en dam som talat in på min telefonsvarare och ville komma på boutställningen och hoppades att den var öppen nu när hon skulle åka om en timme, berättar Gertie Lindberg. Hur det gick vet jag inte, för hon hörde inte av sig igen. Men man kan klart säga att Leva och Bo har nått ut rejält och att man fortsätter att prata om Trelleborg.

Hon menar att medan Västervång och Gislöv var ett eldorado för den som ville se vilka typhus som finns på marknaden så var intresset för Stavstensudde lite annorlunda.

Ett av byggföretagen i Trelleborg som byggde på Stavstensudde var Abitare.

– Vi hade kunnat sälja en eller två byar till, säger Peter Johansson, förvaltare på byggbolaget som byggde 22 villor i Krooks by på Stavstensudde. Hustypen som Abitare byggde på Stavstensudde är ritat av arkitekten Gunilla Svensson.

– Det blev så populärt att folk vill köpa själva huset och sätta upp på annat håll. Så vi funderar nu på att börja producera det själva, säger Peter Johansson.

Abitare är nu mycket intresserade av att vara med och bygga på de planerade nya etapperna på Stavstensudde.

Trebo, ett annat byggföretag från Trelleborg, har också goda erfarenheter från boutställningen.

Annons

– Men det är märkligt att det nu tydligen inte ska bli någon fortsatt utbyggnad på Västervång, säger Bengt Persson från Trebo, som hade tre hus med på utställningen på Västervång.

Bengt Persson menar att intresset var så passa att man lätt hade kunnat sälja tre hus till på området.

– Det är ju inte alla som vill bo på Stavstensudde, säger han. Många har ju valt området Västervång som det ställe där de vill bo.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons