Annons

Vilks rondellhund i Trelleborg brann igen

Trelleborg • Publicerad 16 september 2007
Lars Vilks rondellhund i Trelleborg har på nytt utsatts för ett brandattentat. Bild: Claes Nyberg
Lars Vilks rondellhund i Trelleborg har på nytt utsatts för ett brandattentat. Bild: Claes NybergFoto: 

Lars Vilks rondellhund i Trelleborg har brunnit igen.

Strax före klockan tio på lördagskvällen var det någon som ännu en gång försökte sätta eld på den stora rondellhunden i Trelleborg.

Annons

Även denna gång misslyckades dock anstiftarna med att få eld på hunden.

Liksom vid de tidigare försöken att sätta eld på rondellhunden blev resultatet denna gång bara att det ena benet sveddes av elden. På grund av det myckna regnandet är träet i rondellhunden blött och svårt att få eld på.

Den här gången hittade polisen dock ett spår. En tom flaska som innehållit rödsprit hittades vid platsen och polisen undersöker nu flaskan för att hitta eventuella spår.

Konstnären Lars Vilks mordhotades för sina teckningar av profeten Muhammed som rondellhund härom dagen. Enligt uppgifter ska det vara en ledare i al-Qaida i Irak som erbjudit en belöning på 100 000 dollar till den som mördar konstnären.

Om angreppen på Lars Vilks rondellhund i Trelleborg har något samband med hans omstridda teckningar är oklart.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons