Vilda äventyr med bebin

Äventyr, bus och simhopp. Med den vilda Bebin kan allt hända. I går visades Teater Sagohusets version av Barbro Lindgrens berättelse för allmänheten efter en veckas skolföreställningar i Parken.
Trelleborg • Publicerad 27 april 2008
Den vilda bebin var vårens sista barnteaterföreställning för de yngsta barnen arrangerad av Kultur Trelleborg och Folkuniversitetet Bild: Jenny Isaksson
Den vilda bebin var vårens sista barnteaterföreställning för de yngsta barnen arrangerad av Kultur Trelleborg och Folkuniversitetet Bild: Jenny IsakssonFoto: 

En klar majoritet mammor eller mor- och farmödrar besökte tillsammans med barn och barnbarn i går eftermiddag Parken i Trelleborg för att "träffa" den vilda bebin och hans milda mamma.

En liten prutt från den vilda bebins mamma och den yngre delen av publiken bröt ut i ett härligt fnittrigt skratt. Hon försökte få en lugn morgon men snart var bebin i farten.

- Gå nu och gör något ovilt, uppmanade hon honom men med den Vilda Bebin så blir ingenting särskilt ovilt. Simhoppstävling i toaletten och äventyr på havet var en del av det som han hittade på.

- Jag har sett den en gång innan och då tyckte jag den var jätterolig. Nu tog den längre tid, sade Evelina Kronqvist som hade turen att få gå på föreställningen både med skolan tidigare i veckan och med familjen.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.