Annons

Viktväkteri för hundar och katter

Har din katt eller hund blivit lite rund om magen? Nu bjuder Trelleborgsveterinären in till viktväkteri för alla husdjur i Trelleborg, med pris i december för den som gått ned mest.
Trelleborg • Publicerad 30 mars 2012
Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

– De flesta har vi fått kontakt med när ägaren har varit inne med sitt djur hos oss av någon anledning, förklarar Sara Carlsson legitimerad djursjuksköterska på Trelleborgsveterinären. Men alla är välkomna att vara med.

Enligt Sara Carlsson är det ett ganska vanligt problem att både hundar och katter blir tjocka med åren.

Annons

– Det kan bero på fodret, men även på att de inte får någon riktig motion. Det räcker oftast inte att gå ut och gå med dem, djuren behöver få upp pulsen och träna, precis som människor, säger hon.

Trelleborgsveterinären kan hjälpa till med både kost- och träningsråd för de fyrfota viktväktarna.

– När man ger djuren foder kan man göra det lite svårare för dem att få i sig maten, säger hon. Man kan gömma maten på olika ställen i lägenheten för katter, man kan sprida ut maten på en gräsmatta så att hunden får leta efter dem, föreslår Sara Carlsson.

När det gäller mindre hundar och katter gäller det också att tänka på att de inte väger så mycket.

– Man tycker att man kan sticka åt dem en ostbit. Men procentuellt sett är det lika mycket som om vi skulle smälla i oss två hamburgare, säger Sara Carlsson.

Viktväkteriet för husdjur startar 2 april.

– Alla är välkomna att vara med. det ska bli spännande, säger Sara Carlsson.

Madeleine Gripsten
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons