Annons

"Viktigt att utveckla det som man kan"

Trelleborg • Publicerad 1 juli 2008

För samtliga deltagare i Stärkt grepp är målet tydligt: de ska innan projekttiden är över ha kommit ut i arbete eller praktik.

- Alla människor kan något. Det är viktigt att utveckla det som man kan, säger Karin Lönn, utvecklingssekreterare och projektledare.

Annons

Hon har höga förväntningar inför satsningen som startar i augusti.

- Om vi tittar på Greppet så har vi där lyckats få personer som tidigare stod väldigt långt från arbetsmarknaden att nu vara i anställning eller på god väg till arbete.

På sikt ska Stärkt grepp omfatta 50 deltagare. Så fort någon får sysselsättning ska personen bytas ut mot en annan.

- Vi fokuserar på individen. Det handlar om att börja tänka självständigt och att samtidigt förstå vad som krävs i det svenska arbetslivet, säger Karin Lönn.

Deltagarna kommer att vägledas, motiveras och utvecklas utifrån egna förutsättningar.

- Om någon till exempel är jätteintresserad av att få truckutbildning kommer vi se till att ordna det. Någon annan kanske gärna vill ut i äldreomsorgen, säger Karin Lönn.

Ett antal nya tjänster kommer tillsättas inom ramen för projektet, andra resurser köps in tillfälligt.

Ola Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons