Annons

Vikingar och hallon visas upp för turistbyråer

Chefer och personal på Skånes turistbyråer bussas under två dagar runt i sydvästra Skåne. På torsdagskvällen fick de se mer av Trelleborgen.
Trelleborg • Publicerad 9 september 2010
Chefer och personal på Skånes turistbyråer fick igår uppleva en vikingafest på Trelleborgen.
Chefer och personal på Skånes turistbyråer fick igår uppleva en vikingafest på Trelleborgen.Foto: 

Deltagarna samlades vid 19-tiden på Trelleborgen för en vikingafest. Årligen ordnar Tourism in Skåne en turistbyråresa. I år besöks Trelleborg, Vellinge, Skurup, Malmö och Lund.

– Det är guld värt att visa upp sitt område för turistbyråpersonal från andra kommuner, säger Ditte Fagerlund, vd för Trelleborgs utvecklingsbolag.

Annons

Så att de vet vad de inte ska tipsa om?

– Haha, det får jag inte hoppas. Det är klart att det kanske känns konstigt att hänvisa turister in i andra kommuner, men så får man inte tänka. En turist som bor i en stuga i Trelleborg rör sig över kommungränserna rätt så mycket, säger Ditte Fagerlund.

Förutom den prestigefulla kvällsaktiviteten på Trelleborgen är ett besök på Hallongården inplanerat inom Trelleborgs kommungräns.

– Man försöker att få spridning. Det brukar vara fem-sex år mellan turerna i samma område, säger Ditte Fagerlund.

Ann Gäre
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons