Annons

Vikingar lockade taekwondospelare

Taekwondospelarna vill uppleva mer av Trelleborg än bara Söderslättshallen. I år såg vissa delegationer till att komma tidigare för att bland annat hinna besöka Trelleborgen.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2014
Kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (M) tog på torsdagen emot delegationer med taekwondospelare och deras ledare från Egypten, Thailand, Kuwait och Förenade Arabemiraten på Trelleborgen.
Kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (M) tog på torsdagen emot delegationer med taekwondospelare och deras ledare från Egypten, Thailand, Kuwait och Förenade Arabemiraten på Trelleborgen.Foto: Foto: Tomas Nyberg

– Jag vet att det var starka och att de slogs, för jag har sett om dem på tv.

Det säger Suaad Alasmar som tillhör ett av de två lag som kommer från Förenade Arabemiraten.

Annons

Hennes lagledare Eid Mesmari har läst lite historia och fått bilden av vikingarna som ett folk som levde i stora familjer som höll ihop och att de hade en bra taktik när de gav sig ut på sina erövringar.

– Arméer i hela världen har vikingarna som förebild, menade han.

Han passade på att fråga vad Trelleborg egentligen betyder.

– Trelle tror man kanske betyder slav, från ordet träl, eller så är det benämningen på de trästockar som finns runt borgen, sade borgfrun Ylva-Kristina Ekelund.

Waleed Mershad, lagledare från Kuwait, tog också chansen att få besöka Trelleborgen.

– Det var en bra chans för mig och för spelarna att få veta mer om vikingar, säger han och berättar att han också tagit med en gåva från en högt uppsatt regeringsmedlem som han överlämnat till Ulf Bingsgård.

– Det är en tavla som föreställer en fiskebåt vilket är en symbol för vår historia med mycket fiske, säger han.

LÄS MER:

Läs mer om Trelleborg Open och hur det påverkar handeln i fredagens pappers- och e-tidning. E-tidningen hittar du här: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons