Annons

Vikingaborg lockar fler och fler

Nästan 3000 fler personer besökte Trelleborgen under förra året jämfört med 2010. "Vi har inte haft några nya utställningar utan det är samma gamla grej de får här. Men jag tror att ett besöksmål behöver sätta sig.", säger borgfrun Ylva Kristina Ekelund som själv är något förvånad över tillströmningen av besökare.
Trelleborg • Publicerad 31 januari 2012
Trelleborgen är ett besöksmål som lockade ännu fler besökare förra året.
Trelleborgen är ett besöksmål som lockade ännu fler besökare förra året.Foto: Tom Wall

Statistiken bygger på två delar. Dels en där personalen manuellt räknar alla besökare som kommer till området. Och dels hur många som betalar för att titta på utställningen i entréhuset.

– Vi räknar under våra öppettider dem som vi tydligt ser att de är besökare. De som bara går igenom här räknar vi inte. Men vi är ju ett utomhusmuseum som till viss del är gratis så det är svårt att göra på något annat sätt, säger Ylva Kristina Ekelund.

Annons

Under fjoråret hade Trelleborgen 7623 betalande besökare. För 40 kronor får man gå in och titta på utställningen i Entréhuset.

– Vi hade mycket utländska turister, mycket tyskar och även mycket italienare, säger Ylva Kristina Ekelund som tror att samarbetet med turistbyrån också bidragit till att få många besökare till Trelleborgen.

– Sedan vill folk såklart titta på Trelleborgen i en stad som heter Trelleborg.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons