Annons

Vigslar planeras på Trelleborgen

Planerar du att gifta dig? Snart kan du slå till med en vikingavigsel på Trelleborgen. Det är kommunalrådet och vigselförrättaren Ulf Bingsgård (M) som lanserat idén och som tillsammans med borgfrun Ylva Kristina Ekelund just nu arbetar fram olika koncept för hur vigslar på Trelleborgen ska kunna gå till.
Trelleborg • Publicerad 23 februari 2009
Snart kan du slå till med en vikingavigsel på Trelleborgen. Bild: Scanpix
Snart kan du slå till med en vikingavigsel på Trelleborgen. Bild: ScanpixFoto: 

- Jag har vigselkompetensen och hon har vikingakompetensen, säger Ulf Bingsgård.

Tanken är inte att anordna asabröllop. Det ska vara vanliga borgerliga vigslar där brudparet får låna vikingakläder, som även Bingsgård har på sig.

Annons

- Jag läser någon text med vikingaanknytning och brudparet får ett särskilt utformat vigselbevis, säger Ulf Bingsgård som ser Trelleborgen som en utmärkt vigsellokal för både små och stora sällskap.

När konceptet är helt klart så ska det marknadsföras på kommunens hemsida. Det planeras också en särskild broschyr om vikingavigslarna.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons