Annons

"Vi vill testa att lägga ut Akka på entreprenad"

Gör Akka till en privat restaurang. Idén lanseras av alliansen. "Jag tycker inte att en restaurang ska ligga inom vårdomsorgsnämndens området", menar Per Grönlund (spi).
Trelleborg • Publicerad 16 mars 2007

Det är inte bara äldreomsorgen som kan komma att läggas ut på entreprenad i Trelleborgs kommun.

Köket på Akka tillsammans med restaurangen är med på listan över verksamheter som är på väg att drivas i privat regi framöver. Något beslut i frågan är ännu inte fattat.

Annons

Per Grönlund, ordförande i vård- och omsorgsnämnden, ser flera fördelar med en sådan lösning.

- Vi vill testa och lägga ut restaurangen och köket på entreprenad, säger han.

Sedan sommaren 2006 har köket på Akka varit igenbommat, på grund av sanering av mögelskador. Under tiden har maten lagats på Alstadhemmet, på Gröningen i Anderslöv samt på Smygehem. Först till sommaren beräknas köket vara i funktion på nytt.

Möjligheten att låta ett privat bolag driva restaurangen ska nu utredas närmare. Initiativet svarar alliansen för. Vid vård- och omsorgsnämndens senaste sammanträde i veckan diskuterades frågan. Socialdemokraterna har krävt att få veta mer om planerna.

Göran Karmestam, köksansvarig på Akka, har inte tagit ställning till alliansens planer:

- Det kan bara bli bättre. Restaurangen behöver inte bli sämre bara för att den drivs av ett privat bolag. Jag har inte bildat mig någon egen uppfattning. Viktigast är att restaurangen drivs proffsigt, anser han.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons