Annons

"Vi vill inte störa någon"

Trelleborgs Streetracers på Fraktvägen känner sig oskyldigt utpekade efter den senaste tidens uppmärksamhet kring buskörningen i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 2 september 2009
Foto: 
Medlemmarna i Trelleborgs Streetracers samlas fyra kvällar i veckan, umgås och tittar på varandras bilar.
Medlemmarna i Trelleborgs Streetracers samlas fyra kvällar i veckan, umgås och tittar på varandras bilar.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. – Vi får skit för att vi har det här intresset. Många ser oss som artonåringar som inte har något liv, men jag jobbar och går upp klockan fem varje morgon, säger Kim Karlsson, vice ordförande i föreningen.

Ungdomar som kör fort på Hedvägen och bränner gummi på Entrés parkering till långt in på nätterna upplevs av många trelleborgare som mycket störande. Och när debatten blossat upp på allvar har Trelleborgs Streetracers, som bildades i somras, fått en rejäl släng av sleven. Oförskyllt, menar de och hävdar att det är andra ungdomar som stör. Själva håller de hellre till i lugn och ro i IOGT:s lokal på Fraktvägen.

Annons

– Det enda vi vill är att inte störa någon, och här stör vi ingen. Om någon kör en sväng här ute så riskerar man inte livet på någon, säger Fredrik, som inte vill uppge sitt efternamn.

Trelleborgs Streetracers får nyttja lokalen fyra kvällar i veckan. Då umgås de, grillar korv och tittar på varandras bilar. Kim Karlsson uppmanar dem som irriterar sig att komma dit och reda ut missförstånden över en grillad med bröd.

På tisdagskvällen dyker polisen upp och tittar till ungdomarna. Det blir ingen korv, men polismännen verkar ha trevligt ändå. De gafflar lite med ungdomarna och drar en historia eller två.

– Går det lugnt till och de inte för en massa oväsen så är det helt okej. Det är bra att ungdomarna har någonstans att vara, säger Jan-Ingvar Nilsson.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons