Annons

"Vi vill ha två körfält ut från Trelleborg"

Vajerräcke ja, men två körfält från Trelleborg till Maglarp. Så kan man sammanfatta räddningstjänstens syn på den arbetsplan som Vägverket presenterade på onsdagen.
Trelleborg • Publicerad 11 januari 2007
Här, mellan Maglarp och väg 511, kommer två körfält att leda till Trelleborg och ett från. Dessutom planeras vajerräcke från västra korset till den kommande rondellen. Bild: Claes Nyberg
Här, mellan Maglarp och väg 511, kommer två körfält att leda till Trelleborg och ett från. Dessutom planeras vajerräcke från västra korset till den kommande rondellen. Bild: Claes NybergFoto:  

– Vi vill ha två körfält ut från Trelleborg och ett körfält in, säger Rickard Uppenberg, ambulansman med lång erfarenhet. Vi har aldrig diskuterat ett körfält ut från Trelleborg. Alla lastbilarna kommer ju från hamnen samtidigt.

I arbetsplanen för ombyggnaden mellan väg 511, mot Skåre och Kämpinge, och den kommande rondellen vid Maglarp saknas vajerräcken mellan västra korset och väg 511. Marie Mineur på Vägverket i Malmö förklarar varför.

Annons

– Vi sätter räcke på den väg som redan finns mellan västra korset och väg 511, säger hon. Då blir det två körfält ut från Trelleborg till väg 511. Sedan växlar vi till ett körfält från och två körfält till Trelleborg.

Hon beräknar att det tar tre till fyra månader efter att arbetsplanen vunnit laga kraft innan sträckan ut till Maglarp är klar. Det som tar mest tid och är mest komplicerat är rondellen vid Maglarp som ska byggas medan trafiken rullar på som vanligt.

– Vi måste komma förbi vid olyckor, säger Rickard Uppenberg. Problemet är om det blir tvärstopp då kommer vi inte förbi. Det händer redan i dag att vi har svårigheter.

Han pekar på ett annat möjligt problem, bristen på vajerräcken. Efterfrågan är stor så det är leveranstid på dem.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons