Annons

"Vi vill ge lite wow-känsla"

Hår i alla längder, former och färger visas i Gamla Ångkvarnen på onsdag.
Trelleborg • Publicerad 18 oktober 2007
Sex frisörselever arrangerar en stor modevisning i Trelleborg. Överst från väns-ter: Julia Håkansson, Madeline Jönsson, Malin Svensson och Anna Jankowski. Under dem sitter: Daniella Andersson och Isabella Möller. Bild: Sofia Bergström
Sex frisörselever arrangerar en stor modevisning i Trelleborg. Överst från väns-ter: Julia Håkansson, Madeline Jönsson, Malin Svensson och Anna Jankowski. Under dem sitter: Daniella Andersson och Isabella Möller. Bild: Sofia BergströmFoto: 

En stor modevisning arrangeras i Malmrossalen av sex frisörelever från Frans Suellsgymnasiet i Malmö. Den 24 oktober klockan 19 kommer 24 frisyrer att visas.

– Vi gör denna modevisning som vårt projektarbete, säger Isabella Möller från Trelleborg.

Annons

Tjejerna har jobbat hårt och länge för att förbereda showen. Auditions för att hitta 24 modeller hölls i både Malmö och Trelleborg.

– Men i slutändan blev det mest kompisar och modeller vi hittat via kontakter, berättar Daniella Andersson som också kommer från Trelleborg.

Att hålla modevisningen i Trelleborg var inte självklart från början.

– De andra i vår klass som arrangerar visningar ska hålla till i Malmö. Men vi ville göra något annorlunda. I Trelleborgs händer det ju inte så mycket på kvällarna. Vi tror att en modevisning kommer att märkas mer här, säger Daniella Andersson. Biljetterna kostar 100 kronor och säljs på JC och på Salong Trend i Trelleborg. Pengarna går till Cancerfonden. Redan nu är knappt hälften sålda.

– Vi har satsat på glamour. Det är en lyxig visning, säger Isabella Möller.

– Och mycket färg. Från vitt till neon och svart, fortsätter Daniella Andersson.

Modellerna ska de styla i höstens frisyrer. För tjejerna handlar det om långt hår eller page och lugg, gärna raklugg. Killarna kommer också att klippas i lugg.

– För killarna gäller det lite rockig stil. Kort i nacken och långt fram, säger Isabella Möller.

När de går ut gymnasiet i vår vill de flesta börja jobba som frisörer direkt. Andra vill åka utomlands och få inspiration.

Men först ska de alltså ro i land modevisningen.

Annons

– Vi tror att det kommer att gå bra. Det kommer att bli något nytt. Vi vill ge lite wow-känsla! säger Isabella Möller.

Sofia Bergström

0410-545 63

sofia.bergstrom@

trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons