"Vi vill få igång rap-scenen i Trelleborg"

– Dom är absolut bäst i stan, skriv det! Kommentaren kom från en entusiasisk besökare efter att de tre tre raparna Tosii, Eazzy och Mirnez, som hållit på i snart ett år, gjort ett bejublat framträdande under tisdagens rap-kväll på Backafalls fritidsgård .
Trelleborg • Publicerad 31 oktober 2006
Fatos Makolli, 14 år, alias Tosii, Alen Idrisi, 16 år alias Eazzy och Mirnes Bayric, 18 år, alias Mirnez vill se till att Trelleborg frå fler som håller på med rap. Bild: Claes Nyberg
Fatos Makolli, 14 år, alias Tosii, Alen Idrisi, 16 år alias Eazzy och Mirnes Bayric, 18 år, alias Mirnez vill se till att Trelleborg frå fler som håller på med rap. Bild: Claes NybergFoto: 

Publiken var helt med på noterna när de drog igång Dansa med playern, tätt följd av TB represent.

– Kom igen nu, gunga...!manade Eazzy, vars riktiga namn är Alen Idrisi, 16 år.

– Vi vill hjälpa till att få igång musiklivet i stan, förklarar raparen Mirnez, alias Mirnes Bayric, 18 år. Vi vill hålla på med musik. Det är musiken, och basketen, som hållit oss borta från gatorna.

Alla tre skriver texter. Mirnez tycker inte det är speciellt svårt.

– Allt vi skriver är totalt äkta. Det är hämtat från verkligheten. Men det är inte svårt, det är bara att skriva ner alla tankar man har och allt man varit med om.

Efter de tre var det dags för det lite äldre gardet att visa vad de går för.

Mohammed "Chahin" Chahini, 21 år och Patrik Andersson, 18 år, alias "Padde" rapade för första gången ihop under tisdagskvällen.

– Vi kör vars två låtar, sade Chahin och drog igång Ducka, ducka och egna bara blow. Padde fortsatte med Tack för att du finns och Det är fest.

För dem som missade de fem raparna blir det en ny chans i kväll, när de och flera rapare från Trelleborg och utan för uppträder på Gasverket, med start klockan 18.30.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.