Annons

”Vi känner att vi måste förnya oss”

Trelleborgsrevyn vill få in nya talanger i sitt gäng. I går kväll dök 16 glada amatörskådespelare upp på teatergruppens audition.
Trelleborg • Publicerad 16 april 2014
Audition. Alva Johnsson, Therese Åkerman och Roland Paulsson var tre av dem som efter tisdagskvällens audition hoppades komma med i Trelleborgsrevyns ensemble.
Audition. Alva Johnsson, Therese Åkerman och Roland Paulsson var tre av dem som efter tisdagskvällens audition hoppades komma med i Trelleborgsrevyns ensemble.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Representanterna från Trelleborgsrevyn är redo med penna och papper. Målet för kvällen är att vaska fram några nya medlemmar till föreningen med talang för att stå på scen, kanske redan i sommarens folklustspel i Parken.

– Först kör vi lite kropps- och röstuppvärmning, improviserar lite och tar några danssteg. Sedan får de göra en dialogscen, förklarar Christel Hansson Björkegren som bland annat är föreningens regissör.

Annons

Kört med säkra kort

Marcus Jönsson, ordförande i föreningen, har fått många förfrågningar om hur man kommer med i Trelleborgsrevyn.

– Vi känner att vi måste förnya oss lite och få in lite fräscht blod i föreningen. Tidigare har vi kört med säkra kort och tagit in folk vi känner men någon gång måste vi släppa på det och ge andra chansen också, säger han.

Efter en stunds övningar blir deltagarna indelade i grupper om tre och tilldelas roller ur ett folklustspel. Eftersom det bara är tre män blir de ombedda att göra sina roller några extra gånger.

En av dem som hoppas få komma med i Trelleborgsrevygänget är Therese Åkerman.

Hon vill gärna hålla på med teater och har erfarenhet genom uppsättningar med Scenfolket och har varit statist för SVT.

– Jag hoppas få komma med för jag gillar teater. Jag blir glad av det, säger hon.

Marcus Haraldsson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons