Annons

"Vi har ett stort jobb framför oss"

Nytt år – nya möjligheter. Talesättet brukar vara en sanning med modifikation. För Trelleborgs utvecklingsbolag stämmer det i allra högsta grad. "Nu ska hela organisationen jobba framåt", säger Bertil Larsson.
Trelleborg • Publicerad 19 december 2008

Utvecklingsbolaget fick massiv kritik när kommunen i oktober månad presenterade en organisationsöversyn över bolagets verksamhet. Rapporten visade på brister i bolagets samtliga verksamhetsområden. Kort därefter valde bolagets vd att gå i pension.

Arbetet med att få fart på bolaget är nu i full gång. Ditte Fagerlund som är ansvarig för EU-samordning och näringslivsutveckling har utsetts till tillförordnad vd. Styrelsen har också skapat en grupp som sköter rekryteringen av en ny vd. – Det känns skönt för nu är vi på rätt håll. Men vi har ett stort jobb framför oss, säger Bertil Larsson styrelseordförande i utvecklingsbolaget.

Annons

Under nästa år kommer Trelleborgs utvecklingsbolag att se över sin verksamhet.

– Vi kommer ta in experter från olika områden. Säkerställa beslutsunderlag och lägga upp rutiner. Vi får även försöka gräva i vad vi gjort under 2008. Det är mycket som behöver göras men det viktigaste nu är att vi får en bra start. Styrelsen har även valt att lämna ett remissyttrande på organisationsöversynen.

– Det är en bra nulägesbeskrivning. Men vi är inte överens om deras slutsats att marknadsföringen ska ligga hos förvaltningarna, säger Bertil Larsson.

Styrelsen vill i stället behålla marknadsföringen inom bolaget. De vill även fungera som en koordinator inom kommunen.

– Vi kan inte ha det utspritt på tio olika enheter. Då blir det att var och en sitter i sin kammare och snickrar ihop något. Det blir bara dyrare och är slöseri med skattepengar.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons