"Vi har en väl utbyggd verksamhet"

Socialchefen Karin Cederholm slår ifrån sig kritiken från Harald Wilhelmson. – Vi har en väl utbyggd verksamhet och ett bra samarbete med regionen säger Cederholm.
Trelleborg • Publicerad 4 februari 2009

Hon menar att kommunen genom sina boendestödjare bedriver den uppsökande verksamhet som det ställs krav på i lag. Boendestödjarna hjälper den enskilde med social träning och hjälp i vardagen. 75 personer i eget boende får den här hjälpen. Kommunen har genom sina verksamheter kontakt med totalt drygt 100 personer med psykisk sjukdom/funktionshinder.

Karin Cederholm anser att samarbetet med psykiatrin fungerar väl.

– De informerar om det är någon person som vi behöver känna till. Men det måste godkännas av den enskilde, säger Cederholm.

Det kan vara en förklaring till varför kommunen inte hade någon vetskap om den 57-årige mannen i Böste trots att han upprepade gånger haft kontakt med psykiatrin.

Att göra mer för de psykiskt sjuka är enligt Karin Cederholm en fråga om resurser.

– Frågan är vilka resurser socialtjänsten har och vad man måste prioritera, säger Karin Cederholm.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.