Annons

"Vi behöver vara fler tjejer"

Palmstadens IK har som mål att ha lika många tjejer som killar bland medlemmarna. Nu vill de starta tre nya tjejlag.
Trelleborg • Publicerad 2 mars 2010
Foto: 
Hilda Månsson, Clara Karolji-Magnusson och Vilma Andersson spelar innebandy i Palmstaden IK och försöker locka fler tjejer till sitt lag.
Hilda Månsson, Clara Karolji-Magnusson och Vilma Andersson spelar innebandy i Palmstaden IK och försöker locka fler tjejer till sitt lag.Foto: 

TRELLEBORG. – För tre år sedan började vi vår satsning för att få in mer tjejer. Två nya flicklag har startats, det har gått väldigt bra, säger Palmstaden IK:s ordförande Lessly Sommer.

Målet är att få lika många kvinnliga som manliga medlemmar. Idag har de ganska långt kvar. Ett bidrag från fritidsnämnden skulle skynda på utvecklingen.

Annons

– Nu vill vi starta tre nya tjejlag. Med ekonomisk hjälp går detta naturligtvis fortare.

Tre tjejer som gillar de nya satsningar är Hilda Månsson, Clara Karolji-Magnusson och Vilma Andersson. De går i tvåan och trean på Serresjöskolan och har spelat innebandy i klubben i flera år.

– Först fick vi spela i samma lag som de äldre. Men i höstas skapades ett nytt lag för oss. Det är jättebra. De större tar mer plats. Ett eget lag är bättre, säger Clara Karolji-Magnusson.

– Fast vi är inte så många. Bara elva. Vi skulle behöva vara fler tjejer, säger Vilma Andersson.

– Ja, vi går runt i klasserna och försöker få ihop fler tjejer. Men det går sådär, säger Clara Karolji-Magnusson.

Varför vill inte tjejerna spela innebandy?

– De tycker väl att det är en killsport. Men det tycker inte vi. Det är kul, säger Clara Karolji-Magnusson.

Att spela i ett tjejlag betyder mycket för tjejerna.

– Jag spelade fotboll i Gislövs IF. Men de hade inga tjejlag för sjuåringar. Jag fick spela med killarna. Det var inte så kul så jag slutade, säger Hilda Månsson.

Johan Silfversten Bergman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons