Annons

Veterinärer prickas för felbehandling

Två veterinärer i Trelleborg prickas av Veterinära ansvarsnämnden. Ärendet gäller felbehandling av en hund som senare avled.
Trelleborg • Publicerad 4 november 2009

TRELLEBORG. Ägaren anmälde veterinärerna för att de dragit ut hundens tänder utan ägarens medgivande och inte gjort en ordentlig undersökning innan ingreppet utfördes. Veterinära ansvarsnämnden går nu på hundägarens linje och prickar de båda veterinärerna för försumlighet. Beslutet kan överklagas till länsrätten.

Det var i april 2008 som ägaren upptäckte att hans hund blödde ur munnen. Hunden behandlades på den aktuella veterinärmottagningen, bland annat drogs flera tänder ut. Efter behandlingen uppstod kraftiga blödningar. Dropp och kortison sattes in och ägaren hämtade hunden dagen efter. En dag senare blev dock hunden sämre och fördes till veterinärkliniken och vidare till Malmö djursjukhus för blodtransfusion. Hunden avled senare av syrebrist.

Johan Silfversten Bergman
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons