Annons

Veteranträff i Ladys Hage

Trelleborg • Publicerad 11 juli 2006
Lady lånar ut sin hage till veteranentusiaster med hjälp av Lars Winborg. Bild: Claes Nyberg
Lady lånar ut sin hage till veteranentusiaster med hjälp av Lars Winborg. Bild: Claes NybergFoto: 

På söndag är det dags att damma av sin gamla motorcykel, traktor, bil eller tröskverk och bege sig till Lady's Hage i Sörby utanför Anderslöv. Då lånar nämligen Lady, det 33-åriga gotlandsrusset, ut sin hage till besökare.

För tredje året i rad anordnar Lady’s ägare Lars Winborg och Elisabeth Wallgren utställningen "Vardagens Veteraner" i hagen som tidigare hyst både mc-gudstjänster och loppis.

Annons

– Det är många som sysslar med veteranfordon men som inte är intresserade av stora evenemang. Jag tror att det finns ett behov även av det lilla, säger Lars Winborg. Sedan februari månad har paret ringt runt till olika klubbar och informerat, men på söndag är det drive-in som gäller och vem som helst kan komma förbi utan föranmälan.

Förra året hade de mellan 300 och 400 besökare och ungefär 70 utställare, vilket är en fördubbling från första året.

– Så länge det finns intresse så kör vi på, säger Lars Winborg.

Inför söndagen har de till exempel blivit lovade ett besök av en brandbil från Grönby från 1930-talet, samt en av landets äldsta fungerande traktorer från 1916. Lars Winborg och Elisabeth Wallgren själva ställer ut två traktorer. Evenemanget pågår mellan klockan 11 och 16 och servering finns.

Christina Palmgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons