Annons

Veteraner skakade Beddinge

Marken skakade i Beddinge på söndagen, när rutinerade mc-entusiaster bjöd stora skaror nyfikna åskådare på en uppskattad mc-träff som ersättning för det inställda Bedingeloppet.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2004

Gösta Svensson på "Bedingemaskinen". BILD: TOMAS NTYBERG Meningen var att motorklubben Tändstiftet, Beddinge byalag och Beddinge villaförening skulle ha återupplivat mc-loppet från 1929 lagom till 75-årsjubileet. Av det blev nu inget, eftersom vägverket dragit tillbaks tillståndet att spärra av riksväg nio genom Beddingestrand. Men entusiasterna kom ändå, många av dem åkande på gamla veteranhojar som mullrar och smäller på ett sätt som är lika delar hemtrevligt och skrämmande. Men väl underhållna är cyklarna, fullt funktionsdugliga och dessutom besiktigade. Det kunde de hundratals åskådarna konstatera, när gubbarna drog på sig skinnställen för att dra fram på vägen utanför Granhyddan - även om det kunde hända att någon liten detalj skakade loss under färden. Lennart Johansson från Tändstiftet var konferencier, och var nog stoltast över att kunna visa upp den så kallade Bedingemaskinen - en markskakande, grussprättande 500-kubiks experimentcykel från Husqvarna, som kördes stående på knäna. För vindmotståndets skull. - Det här är ingenting emot vad vi hade kunnat visa om vi hade fått åka på avstängd väg. Då hade racingklassade maskiner gått med full gas här, försäkrar Lennart Johansson. Lennart tror inte att klubben kommer att göra något nytt försök att köra loppet nästa år. - Däremot kan jag tänka mig att det finns intresse för att köra ett "rakbanelopp", alltså utan kurvor, exempelvis på flygfälten i Ljungbyhed eller Landskrona.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons