Annons

Veckans tips

TA:s Jenny Isaksson tipsar om fem saker att hålla koll på den här veckan.
Trelleborg • Publicerad 30 december 2013
Foto: 

1 Junior-VM i ishockey i Malmö fortsätter. Matcherna spelas under veckan på Malmö arena och på Malmö isstadion. Grupp A spelar sina matcher på isstadion, i den gruppen ingår USA, Kanada, Tjeckien, Slovakien och Tyskland. Sverige spelar i grupp B tillsammans med Ryssland, Schweiz, Finland och Norge. Deras matcher spelas på arenan. I morgon klockan 14 möts Sverige och Ryssland. Även finalen, som går av stapeln på söndag den 5 januari, spelas på Malmö arena.

2 Årets sista motionslopp i Trelleborg, Sylvesterloppet, arrangeras på förmiddagen på nyårsafton. Loppet är knappt 7 kilometer långt och starten går i Albäck. Målgång sker sedan vid Dalköpingeån. Anmälan sker på startplatsen. Starten går klockan 10.35.

Annons

3 Räknat med i dag har du två dagar på dig att infria 2013 års nyårslöfte. Samtidigt har du tid på dig att fila på löften inför det kommande året. Många löften handlar om mat, motion och laster av olika slag men varför inte lova dig själv att du ska sprida fler leenden runt omkring dig, att du ska höra av dig till några gamla vänner eller skänka bort sådant du inte använder till någon som behöver det.

4 Fira nyår i Malmö. Malmö stad och Malmö Opera bjuder in till en storartad nyårsfest utomhus på piazzan framför Malmö Opera. Först är det ett arrangemang speciellt för alla barn. Nycirkusgruppen Kimone bjuder på en familjeföreställning. Firandet avslutas med ett fyrverkeri för barn.

Ett par timmar senare, med start klockan 22.45, blir det musik med bland andra Tarabband, Ulrika Skoglund och solister från galakonserten som hålls samma kväll inne på operan. Konferencier är Marianne Mörck. Det blir nedräkning till tolvslaget och fyrverkeri. Därefter blir det dans till Big Blowin’ band.

5 Den som inte tröttnat på julmusik har ytterligare en chans att njuta av en julkonsert. I Östra Grevie kyrka utlovas julmusik den 2 januari. Konserten börjar klockan 19 och medverkar gör Amelia Jakobsson, sång och cello, Anders Jakobsson, sång och Bengt Jakobsson, ackompanjemang.

Maria Sällberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons