Annons

Veckans snackisar: Varg vid kommungränsen • Toppchef lämnar Trelleborg • Fakturor på vift i 19 år

Fakturor som damp ner i brevlådan 19 år efter ett köp. Varg skådad vid kommungränsen. En toppchef i kommunen som lämnar sitt jobb. Här är de nyheter som blivit mest lästa i veckan.
Trelleborg • Publicerad 6 maj 2023

Fakturorna var på vift i 19 år

2004 köpte en man fönster av Fönsterfabriken i Trelleborg. Varorna betalades och levererades. Nu nästan 20 år senare damp plötsligt flera fakturor ner i brevlådan. Helen Holm på Fönsterfabriken i Trelleborg berättar för TA om telefonsamtalet hon fick från en chockad äldre man.

”Fan, det är ju en varg”

Många har velat läsa om den varg som skådades vid kommungränsen förra söndagen. Peter Jönsson från Trelleborg lyckades fånga rovdjuret på bild. Läs mer i artikeln.

25 jobb i fara när anrikt Trelleborgsföretag lägger ner delar av tillverkningen

Annons

Tryckfärgsjätten Flint group skär ner och slutar tillverka tidningsfärg i Trelleborg. Nedskärningen innebär att 25 jobb är i fara. Nu väntar förhandlingar med fackföreningarna Unionen och IF Metall. Först därefter vet man om det blir uppsägningar, omplacering eller någon annan lösning.

Den lilla danske till salu

Jinsong Wang med familj ville driva både smörrebrödsrestaurang och poke bowl-ställe. Men det blev för mycket och nu har de beslutat att sälja Den lille danske.

Toppchef i kommunen lämnar

Sandra Gustafsson har jobbat i Trelleborgs kommun i tio år. Hon har varit både planchef och miljöchef. Den senaste tiden har hon varit tillförordnad chef över samhällsbyggnadsförvaltningen, men nu lämnar hon Trelleborg för ett annat uppdrag – i en annan kommun.

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons