Annons

Veckans snackisar: Tre Lyktor har ny ägare • Fredrik Geijer har slutat – behåller lönen • Man misshandlades med korv

Ny restaurangägare, korvmisshandel och en före detta kommundirektör som blivit arbetsbefriad med full lön. Det är nyheterna som flest velat läsa under veckan som gått.
Trelleborg • Publicerad 28 januari 2023
Här är de mest klickade nyheterna från veckan som gått.
Här är de mest klickade nyheterna från veckan som gått.Foto: Tomas Nyberg

Tre Lyktor har fått ny ägare

Efter att ha jobbat på restaurangen Tre Lyktor i 16 år blir André Evald ny ägare. ”Det är stora skor att fylla”, menade Evald som tar över stafettpinnen efter Bengt Rosenkvist. Läs mer om Andrés planer för restaurangen här.

Snart kommer elstödet – så mycket pengar får du tillbaka

I veckan meddelade Försäkringskassan och Svenska kraftnät att elprisstödet kommer börja betalas ut den 20 februari. Med TA:s kalkylator kan du räkna ut hur mycket pengar du får tillbaka.

Fredrik Geijer har lämnat Trelleborg – går hemma med full lön

Annons

Det var många som ville läsa artiklarna om att förre kommundirektören slutat sin tjänst som ”seniorkonsult”, men behåller sin lön. I december blev han arbetsbefriad, men enligt ett avtal undertecknat av kommunstyrelsens ordförande får han fram till juli en månadslön på 127 300 kronor.

Man misshandlades med korv

En man i 40-årsåldern har åtalats misstänkt för misshandel. Enligt stämningsansökan slog han en annan, några år yngre, man utanför Ica i Anderslöv, med ett paket korv. I förhör med polisen uppger den misstänkte att han var stressad då han har en tarmsjukdom som gör att han plötsligt kan behöva uppsöka toalett: ”Jag blir stressad, känns som att man ska bajsa på sig och det är inte roligt att stå i en affär”.

Här byggs det nytt i kommunen

Det råder byggboom i Trelleborgs kommun, och det var många av TA:s läsare som var nyfikna på vad som ska byggas var. Genom vår stora genomgång samt interaktiva karta kan läsa om de olika projekten och när de beräknas stå klara.

Här saknas innehåll

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons