Annons

Veckans snackisar: TFF tog historisk seger • Illegal husbilscamping har ”spårat ur” • William får sitta ensam i ett tomt klassrum

En andraklassare som får sitta ensam i ett tomt klassrum hela skoldagarna, grannar som irriterar sig på husbilscampare och TFF:s historiska seger mot MFF. Det är nyheterna som engagerat mest under veckan som gått.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 26 augusti 2023
Veckans snackisar trelleborg
Veckans snackisar trelleborgFoto: Privat

William, 8, får sitta ensam i ett tomt klassrum

Hemma är William lugn, men i skolan kan han bli våldsam och kasta saker. Skoldagarna spenderar han i ett separat klassrum utan andra elever. Han har bollats mellan bup och skolan och hans mamma anser att hennes son behandlats som skräp. Läs hela reportaget och skolchefens syn på Williams situation via länken nedan.

”Vi upplever ett lämmeltåg av husbilar, och hela det vackra strandområdet blir förstört av allt skräp”

Husbilar som campar illegalt på strandängen, campare som eldar eller uträttar sina behov i skogen, tar sig in i trädgården för att sno el och vatten – eller göra inbrott. Paret Agneta och Per-Olof Egsten vid Kämpingevägen har fått nog av husbilscamparna.

Trelleborgs församling skakades av Dumpen-uthängningen – nu söks ersättare

Annons

Mitt i sommaren blev en anställd vid Trelleborgs församling uthängd på den kontroversiella sajten Dumpen. Mannen har sedan dess avslutat sin anställning. Nu söker de efter en ersättare – med dragna lärdomar.

De öppnar showroom i en stor lokal i centrum

Företaget Prosecco Sweden, som importerar flera sorters prosecco, öppnar ett showroom och en lounge där man kommer att samarbeta med andra företag på C B Friisgatan. Läs mer om vad som kommer hända i lokalen via länken nedan.

TFF tog historisk seger mot Malmö FF

Första laget att besegra Malmö FF:s damlag sedan de återuppstod blev Trelleborgs FF. ”Vi hade ett otroligt stöd”, sade cuphjälten Viktoria Persson, och tackade de tillresta TFF-fansen efter matchen. Och det var många som följde TA:s liverapportering från Malmö.

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons