Veckans snackisar: TFF:s tränare sparkas • Vårt Söderslätt blir återbetalningsskyldiga • Företagaren som inte tagit ut en krona i lön

Nattlig banderollaktion och en sparkad tränare. Vårt Söderslätt köpte kurs för 123 000 kronor – och översteg summan för utbildningsstödet. Hon fick utmärkelsen årets butik, men ännu har hon inte tagit ut någon lön. Här är nyheterna som det snackats om i veckan.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2023
Här är de mest lästa nyheterna från veckan som gått.
Här är de mest lästa nyheterna från veckan som gått.Foto: Tomas Nyberg

TFF sparkar Per-Ola Ljung

I tisdags vaknade Vångavallen till banderoller med budskap som ”Avgå alla nu”. Ett gäng TFF-supportrar ville se klubben agera efter TFF:s svaga start i superettan. under onsdagen kom beskedet att klubben väljer att sparka tränaren Per-Ola Ljung.

Vårt Söderslätts utbildning var för dyr

Trelleborgs Allehanda har granskat partiernas utbildningsstöd – pengar som de politiska partierna får av kommunen för att utbilda sig. Vårt Söderslätt lade pengarna på en kurs i sociala medier med prislappen 123 000 kronor. Trots att kursen kostade mer än vad partiet hade kvar i utbildningsstöd fick Vårt Söderslätt täckning för hela kostnaden av Trelleborgs kommun. Men efter att TA uppmärksammat felet ska 36 000 kronor betalas tillbaka.

Striden om Bo Ryléns privata översvämningsvall

Bo Rylén i Böste byggde en hemmagjord översvämningsvall för att skydda sitt hus mot havet. Kommunen vill tvinga honom att riva den. Efter många om och men är frågan avgjord.

Anna fick pris för årets butik – men tar inte ut någon lön

Drömmen är att kunna livnära sig på Albert och jag fram till pensionen. Men än har Anna Loontjens inte tagit ut en krona i lön. I stället har hon investerat i verksamheten.

– Jag har lärt mig jättemycket på det här 1,5 året, säger företagaren bakom Årets butik 2022.

TA Onside: Läs senaste nytt om TFF

Veckans nyhet om sparkade tränaren Per-Ola Ljung har fått flera läsare att hitta till vår satsning TA Onside. I liveflödet har du kunnat se en filmad intervju direkt efter tränarbytet i onsdags och kommentarer från spelarna.

Julia EricssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.