Annons

Veckans snackisar: Stora översvämningar i Trelleborg • Varsel på Metso – 70 tjänster kan försvinna • Skulle frakta knark för 10 miljoner – greps

Kolonistugeägare med vatten upp till knäna, varsel hos en av kommunens största arbetsgivare och TFF-firande. Här är de nyheter från den gångna veckan som du inte får missa.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 18 november 2023

Stora översvämningar efter regnet

Flera områden i Trelleborgs kommun stod under vatten efter kraftiga regn natten mot torsdagen. Stormen Babets framfört för några veckor sedan gjorde att flera dagvattenutlopp blivit uppdämda med tång och sand, vilket i sin tur ledde till översvämningar. Sjövikens koloniområde låg helt under vatten på torsdagen. ”Det är katastrof,” säger Lenni Lindberg, en av kolonistugeägarna. En annan kolonist fick vada ut i sitt vardagsrum.

En av Trelleborgs största arbetsgivare varslar

En av Trelleborgs största arbetsgivare, Metso, planerar att avveckla fabriken som tillverkar gummi och Poly-Met i Trelleborg. 70 arbetstillfällen varslas. Förhandlingar med IF Metall, Unionen och Sveriges ingenjörer inleds under nästa vecka.

Byggbolag drar i handbromsen

Annons

Granitors byggprojekt på Övre är i full gång. 56 lägenheter står snart klara, men inflyttning lär dröja. Efter sommaren valde Granitor att tillfälligt dra tillbaka projektet och därmed pausa försäljningen. ”Det beror på marknadsläget. Det har varit och är en svår konjunktur som drabbar hela byggbranschen”, säger Stefan Andersson, projektchef bostadsutveckling på Granitor. Flera andra byggbolag avvaktar med sina satsningar på Övre.

Live från firandet i stadsparken

Intresset för TFF:s damers avancemang till allsvenskan är fortsatt stort. I måndags tog spelarna och ledarna emot folkets jubel i Stadsparken efter succéåret. Trelleborgs Allehanda var på plats och livesände firandet. Kolla på det i efterhand eller se bilderna här.

Gripna mitt i sommaridyllen i Beddinge – skulle frakta knark för tio miljoner kronor

En varm, solig sommardag griper polisen två unga män på en parkeringsplats i Beddingestrand. En av dem har just hämtat ut ett 12 kilo tungt paket, som polisen redan vet innehåller amfetamin. Nu åtalas killarna för grovt narkotikabrott och medhjälp till narkotikabrott, misstänkta som kurirer för fyra försändelser med totalt 52 kilo knark.

Julia NordlingSkicka e-post
Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons