Annons

Veckans snackisar: Stora översvämningar • Annika satt fast på E 22 i 15 timmar • Brottsdömda får anställning på kommunens gruppboenden

Oväder och dess följder har präglat den gångna nyhetsveckan. Men på trelleborgsallehanda.se har du också kunnat läsa granskningen som visar att många får anställning inom LSS trots att de är dömda för misshandel, stölder och narkotikabrott.
Trelleborg • Publicerad 6 januari 2024

Här saknas innehåll

Översvämningar, halka, snöstorm och trafikolyckor

I TA Live har du under veckan kunnat få snabba uppdateringar om allt oväderrelaterat du kan tänka dig. Bland annat rapporterade vi om onsdagens piskande regn med översvämningar på flera håll som följd. Och under torsdagen kunde vi rapportera om både tågstopp och olycka på E 6.

Vattnet rinner inte bort – ”Det är inte stopp, det är fullt”

Havsnivån var under onsdagen 120 centimeter högre än normalt. Trots att kommunen hade förberett sig och grävt undan sand vid utloppen blev det översvämning på flera håll.

Annons

– Det står vatten ända upp till brunnslocken i systemen. Men det är inte stopp någonstans, utan det är fullt, konstaterade Roger Andersson, enhetschef för rörnät på Trelleborgs kommun.

Annika räddad från kaoset på E22:an – efter 15 timmar: ”Ont i huvudet”

Efter regn kom det snö. Och på E 22 orsakade snöstormen olyckor som ledde till totalstopp på vägen. Anderslövsbon Annika Thunell var en av de tusentals personer som blev fast på motorvägen. Efter 15 timmar räddades hon från kaoset.

Butiksägaren fastnade i schnitzelmaskinen – drog själv loss knivarna ur handen

Korv, chark och ost är farligare än vad det låter. Möllers livs-ägaren Pero Gavran fick tack och lov behålla handen efter en otäck olycka på jobbet. I ett reportage berättar han själv om den där morgonen – och om nysatsningen i Malmö.

TA granskar: Anställda på gruppboenden dömda för misshandel, stölder och narkotikabrott

Narkotikabrott, stöld och misshandel. TA:s granskning visar att ett 30-tal av de som arbetar på kommunens LSS-boenden har dömts för brott de senaste tolv åren. Kommunen har svårt att göra något åt det eftersom de inte får begära utdrag från brottsregistret på anställda. Läs fler delar i serien:

Julia NordlingSkicka e-post
Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons