Annons

Veckans snackisar: Slagsmål innan match förminskas – ”Fyra pågaspolingar som slogs mot fyra andra”

Anhängare till TFF var inblandade i slagsmål med andra supportrar innan en match. TA inledde en större granskning av hot och hat mot politiker.
Så här har snacket gått om två av veckans viktigaste nyheter.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2024
Till vänster: Anhängare till TFF slog med andra fotbollssupportrar inför en match. Till höger: många lokalpolitiker i Trelleborg har utsatts för hat och hot.
Till vänster: Anhängare till TFF slog med andra fotbollssupportrar inför en match. Till höger: många lokalpolitiker i Trelleborg har utsatts för hat och hot.Foto: Tomas Nyberg, Privat

I veckan rapporterade TA att TFF-supportrar varit inblandade i ett slagsmål inför en träningsmatch mot Skånerivalen Landskrona Bois. Supportrarna drabbade samman på en hemlig plats en bit från matcharenan.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. ”Inte klokt” och ”fåntrattar” är ett par av de kommentarer som fyllde TA:s Facebooksida. En annan kommentar kom från användaren Marie Jönsson.

Annons

”Jag anser att håller man på med sånt så e man inte nån supporter!” skrev hon.

Under söndagen är det dags för ännu en match. TFF åker till Småland för att möta Värnamo i Svenska cupens gruppspel.

Inför matchen gick IFK Värnamo ut med att man ser över säkerheten. Detta då även anhängare till IFK Värnamo varit stökiga den senaste tiden. Ett antal personer slogs med polis i samband med en träningsmatch förra veckan och en person blev då biten av en polishund.

Som tidigare nämnts har stök i samband med fotbollsmatcher diskuterats flitigt i sociala medier den här veckan. Men alla tycker inte att händelserna förtjänar så mycket uppmärksamhet de har fått.

En av de som tycker att det hela är att göra en höna av en fjäder är Facebookanvändaren Henric Tegnér. På TA:s Facebooksida skriver han:

”Trelleborgs Allehanda. Ännu en artikel skriven för att enbart locka läsare och elda på hatet mot föreningen och TFF supportrar. Ni borde fan skämmas! [...] Det är 4 pågaspolingar som slogs mot 4 andra. Dom har ingenting med varken TFF eller TFF supportrar o göra. Snälla nån!”

I veckan har det också blivit en del snack om TA:s granskning av hot och hat mot politiker.

Många har tagit ställning mot hot, hat och trakasserier. På TA:s Facebooksida kommenterar exempelvis användaren Dennis Eliasson ”Det mesta av Mattias åsikter är jag emot, men att hota honom eller ge sig på hans barn är oförlåtligt.”

Andra tycker att frågan kan problematiseras. Till exempel skriver opinionsbildaren Michael Wall på TA:s Facebooksida: ”Att bli hotad av någon är helt förkastligt och ser man på statistik så är det inte speciellt upplyftande siffror. Det finns många grupper i samhället som utsätts vilket är tragiskt.”

Användaren Veronica Rubin tycker att man måste skilja på hot och frustrerade människor. Hon skriver: ”En orsak till människors ”hat” och frustration är att kärnverksamhet inte fungerar. Exempelvis lärare blir slagna, hotade till livet och får gå med personlarm.” (Våldet mot lärare är något TA granskade i slutet av förra året. Läs mer om granskningen här)

Annons

Det är inte bara fotboll och politik som det har pratats om i veckan. Här är några av de andra mest lästa artiklarna på trelleborgsallehanda.se från veckan som gått:

Mandus ÖrarbäckSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons