Annons

Veckans snackisar: SD ställde in sagostund • Ny TFF-tränare • Ny restaurang öppnar

Det har varit en händelserik vecka. Trelleborg har varit i fokus för kulturdebatt i riksmedia och TFF har fått ny tränare. Här är de nyheter från veckan som du inte vill missa.
Trelleborg • Publicerad 17 december 2022
Här är veckans mest lästa nyheter.
Här är veckans mest lästa nyheter.Foto: Julia Ericsson

Veckans allra största snackis, den som tog sig långt utanför kommungränsen, är turerna kring sagostunden Drag story hour på Trelleborgs bibliotek. Dragartisterna Lady Busty och Miss Shameless var bokade för att hålla sagostund på Trelleborgs bibliotek. SD gav direktiv om att stoppa sagostunden. Men beslutet fick kritik från alla tänkbara håll, och kultur- och fritidsnämnden bestämde att stoppet skulle upphävas. TA:s podd På TApeten bjöd in Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson för att prata om det hela.

Våra läsare kastar sig över nyheter om nya restauranger. Denna gång är det Mustafa Khalil som vill ge trelleborgarna något nytt och satsar på turkisk kolgrill.

Annons

Wiveca var inne i matbutiken i 40 minuter, mitt på blanka dagen. Det räckte för att en fräck tjuv skulle göra inbrott i hennes bil.

”Det finns bara vissa kommuner där man kan lägga dem”, sade Ilmar Reepalu (S) på regionfullmäktige. Diskussionen handlade alltså om var man skulle kunna bygga nytt kärnkraftverk i Skåne. Trelleborg nämndes som en av de tänkbara kommunerna.

”Det här känns spännande och bra på många sätt. Jag är riktigt taggad”, sade Per-Ola Ljung till TA strax efter att det blivit offentligt att det är han som blir TFF:s nye tränare.

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons