Annons

Veckans snackisar: Sara får grönt hår av sitt duschvatten • Pad Thai har stängt• Bråket i M fortsätter

Populär restaurang går i graven, grönt hår i Anderslöv och politikerbråk inför öppen ridå – här är veckans mest lästa nyheter.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 16 september 2023

Pad Thai på Östergatan har stängt

Efter att ha serverat mat från det thailändska köket till trelleborgarna i 17 år har nu Pad Thai på Östergatan stängt. Paret Dinh Dung Tran och Luu Thi Huong Giangsom som drivit restaurangen tackade för sig i ett Facebook-inlägg och möttes av både sorg och kärlek från sina trogna kunder.

”Nr 11 med extra kyckling, vårrullar, kycklingspett och friterade räkor. Som detta kommer fattas oss!”, skriver en kund.

Annons

Trelleborgs kommun löste in hus för 3,5 miljoner

Som TA har rapporterat tidigare behöver 20 fastigheter rivas för att ge plats åt den planerade östra ringvägen. Nu har Trelleborgs kommun löst in ännu en fastighet för att göra vägprojektet möjligt. 3,5 miljoner har kommunen betalat för att lösa in fastigheten och man planerar att börja riva det efter nyår. Men när och om östra ringvägen blir av är ännu oklart eftersom mark- och miljödomstolen upphävde detaljplanen tidigare i år.

Saras hår färgas grönt av duschvattnet – ”Svintokänsla”

När Sara Ziethén flyttade tillbaka till Anderslöv efter 15 år på annan ort fick hon en chock. Problemen med grönt hår fanns kvar. Redan för 15 år sedan upptäckte hon att hennes långa blonda hår fick en grön ton och en ”svintokänsla” av duschvattnet. Läs mer om vad kommunen menar att det beror på.

Trelleborgsföretag tvingas höja priset – inköpen från Europa allt dyrare

Konjunkturen har vänt nedåt och räntan uppåt. Den svaga kronan ger fördel för dem som exporterar, men nackdel för dem som handlar utanför landet. Mattias Lindemann som driver läskföretaget Sodalicious menar att kunderna i utlandet ju är nöjda att läsken blivit billigare för dem, men så finns det en baksida:

– Problemet är att alla inköpen görs från Europa. Flaskorna till exempel, de har gått upp i pris med 43 procent. Rabarber har också gått upp i pris. Ingefära har ökat i pris med 100 procent, säger han.

Mångårige medlemmens ilska mot Moderaterna

Det interna bråket i Moderaterna har fortsatt. Det var förra onsdagen som allt brakade loss. TA kunde då berätta om en hemlig inspelning från Moderaternas medlemsmöte två dagar tidigare. I inspelningen blottas meningsskiljaktigheter inför öppen ridå, och det pratas om en träff hemma hos förre kommunstyrelseordföranden Mikael Rubin (M) dagen innan. Under träffen ska en falang ur partiet ha diskuterat sitt missnöje med partiets ledning.

Efter TA:s publicering lade Moderaternas styrelse själva ut en text på sin hemsida där mångårige medlemmen Mårten Bönnemark pekas ut som konspiratör och upprorsmakare i den konflikt som nu pågår inför öppen ridå i partiet. Mårten Bönnemark talade ut om anklagelserna i TA och meddelande att han lämnar.

Julia NordlingSkicka e-post
Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons