Annons

Veckans snackisar: Ny restaurang på Holmanäs gård • Trelleborgs skolor avskräckande exempel • Så höga blev politikernas arvoden

En ny restaurangsatsning, Trelleborg som avskräckande exempel och klubbade arvoden. Här är de mest lästa nyheterna från veckan som gått.
Trelleborg • Publicerad 4 mars 2023

Ny restaurang på Holmanäs gård

I mitten av mars öppnar restaurang Vive på Holmanäs gård. Bakom satsningen står krögaren Björn Bergh, som sedan tidigare driver cateringverksamheten Chefbergh i Höllviken och matateljén på Stolpaberga gård i Vintrie.

Trelleborgs skolor ses som avskräckande exempel

Sjöbos skolor är mitt uppe i en omfattande och infekterad omorganisation, där åtta rektorsområden ska bli fyra. Facket är kritiskt – och pekar på Trelleborgs liknande omorganisation som ett varnande exempel. Men här i Trelleborg är facket positivt överraskad till hur det fallit ut.

Politikerna som styr ditt barns skola

Annons

I veckan har TA publicerat flera artiklar om Trelleborgspolitikerna som styr skolan i kommunen. I en längre intervju berättar Ann Lundström (KD) om vilka satsningar hon vill göra de kommande åren. Elevhälsa står högt upp på listan. Mathias Andersson (SD) är kommunalråd med ansvar för skola, kultur och omsorg. Han vill bland annat att man ska ta i med hårdhandskarna mot föräldrar som hotar lärare.

Här saknas innehåll

SD-topp lämnar politiken

Under måndagen kunde TA berätta att Anita Persson, mångårig ordförande för SD i Trelleborg, med omedelbar verkan lämnar alla sina politiska uppdrag. ”Jag vill inte göra en stor grej av detta. Men det är klart att det finns anledningar till att man lämnar. Det gör det alltid”, sade hon till tidningen.

Så höga blir politikernas arvoden

Arvodesfrågan är slutligen avgjord. Styrets reviderade förslag på nya arvoden röstades igenom. Men det blev en tuff kamp med många hårda ord innan ordförandeklubban slogs i bordet. Oppositionen föreslog en arvodesslakt, som inte fick gehör. Beslutet innebär att Ann Kajson Carlqvist kommer få 100 procent av ett riksdagsarvode, som i dag ligger på 71 500 kronor per månad. Hela arvodeslistan hittar du här.

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons