Annons

Veckans snackisar: Ny färja i Trelleborg • Klädkod i skolan engagerar • Mister York står på fel plats

Engelska skolans omtalade klädkod, en ny färja i stan och en hamburgerkedja med bekymmer. Här är de mest lästa nyheterna från veckan som gått.
Trelleborg • Publicerad 25 mars 2023
Här är de mest läst nyheterna från veckan som gått.
Här är de mest läst nyheterna från veckan som gått.Foto: Tomas Nyberg, Peter Ottosson, Julia Ericsson

"Du kommer inte hit i t-shirt, jeans och sneakers”

Veckans absolut mest lästa artikel är den första delen i vår serie om Internationella engelska skolan i Trelleborg. Klädkoden på Engelska skolan väcker känslor, vilket har synts i kommentarsfälten på TA:s sociala medier efter publiceringen. Rektor Mikael Wahlberg beskriver nyttan med klädkoden som att det förbereder eleverna på vuxenlivet, då många arbetsplatser har en klädkod.

Nya färjan Skane Jet har anlänt till Trelleborg

I veckan seglade katamaranen som ska trafikera sträckan till Sassnitz in i Trelleborgs hamninlopp. Den officiella invigningen sker den 1 april.

Sibylla på Algatan har stängt

Annons

Kusinerna Sedat Temtek och Ahmet Görmez flyttade hela vägen från Kalix till Trelleborg för att driva Sibylla på Algatan. Nu har de flyttat från stan och sedan två, tre veckor tillbaka är snabbmatsrestaurangen stängd. Snart kan TA berätta vem som tar över.

Turerna kring Mister York fortsätter

Den Kalmargrundade kedjan Mister York har besökts av många sedan de öppnade i Trelleborg. Öppningshelgen beskrevs av ägarna som ”galen” då de sålde cirka 5 000 hamburgare. Men öppningen har inte bara varit enkel för restaurangen. Kommunen har nämligen haft en del att anmärka på. Bland annat menar kommunen att restaurangen satte sina ombyggda containrar på plats innan startbeskedet var klart. För detta kräver kommunen att restaurangen betalar 87 150 kronor i byggsanktionsavgift. Nu har det dessutom visat sig att restaurangen är felplacerad. Fortsättning följer.

18-årige trelleborgaren gick från duktig elev till misstänkt mördare

Den 18-åring som misstänks ha skjutit ihjäl en 25-årig man på Nygatan den 17 februari växte upp under goda förhållanden, engagerade sig olika sportaktiviteter och musik och gick ut grundskolan med bra betyg. Det visar en personutredning som Kriminalvården gjort på uppdrag av åklagaren. Men sedan hände någonting, och han började umgås med kriminella.

Här saknas innehåll

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons