Annons

Veckans snackisar: Miljongåva till Trelleborgsförening • Elev krossade ruta – föräldrar vägrar betala • Kaféägarens vädjan gav effekt

Besvärligt väglag och dikeskörningar, stort julmusttest och miljonregn över förening. Här är nyheterna du inte vill missa.
Trelleborg • Publicerad 9 december 2023

Kaféägarens vädjan till kunderna gav effekt

Café Fatto Bene i Skegrie fick en bra start när det öppnade i mars. Men när hösten kom tycktes kunderna handla på andra håll. Det fick kaféägaren Szilvia Bene att gå ut på Facebook och be byborna att stötta kaféet. Det gav effekt.

Elev krossade rutor på skolan – föräldrarna vägrar betala

En skola i Trelleborgs kommun kräver föräldrar på pengar för krossade rutor. Föräldrarna säger nej – och menar att fönsterpangande är ett inlärt beteende som deras barn fått från skolan.

Igensnöade vägar på Söderslätt – flera olyckor och avkörningar

Annons

I veckan har väglaget varit riktigt besvärligt på sina håll i kommunen. Under onsdagen hade många vägar snöat igen vilket resulterade i flera olyckor och dikeskörningar. När Trelleborgs Allehandas reportrar gav sig ut för att rapportera om läget körde de själva fast med redaktionens bil. Som tur var skadade sig ingen.

Här saknas innehåll

Miljonregn över Trelleborgsförening

Pingvin har stått utan hemmaarena och klubbstuga sedan 31 maj 2021 då Pilevallen revs. Bygget av den nya rugbyarenan norr om Ymorvallen har hela tiden skjutits upp men nu är den strax klar. Klubben fick på onsdagskvällen reda på att de får 5 284 000 kronor av Arvsfonden. Det var en glad och lättad ordförande som berättade att pengarna ska användas till att bygga ny klubbstuga.

Här är bästa julmusten till julbordet – och den sämsta

Varje år dyker frågan upp: vilken julmust är godast? Och hur stor är egentligen skillnaden på de olika märkena? En julmustpanel har fått tycka till. Spektrumet av smaknyanser trippar på klistriga tår mellan kardemumma och WC-anka. Läs hela testet här. Är du intresserad av fler tester och prisjämförelser ska du hålla utkik på vår sajt den närmsta tiden. Snart publicerar vi nämligen en jämförelse av julmat från Trelleborgs matbutiker.

Julia NordlingSkicka e-post
Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons