Annons

Veckans snackisar: Mikael Glömdes kvar när färjan gick • De vill starta Sveriges sydligaste vingård • Så bra är lekplatserna i Trelleborgs kommun

Mikael Andersson blev kvar i vänthallen när TT-färjan mot Travemünde gick, Maria och Peter Gelin vill bli Sveriges sydligaste vinproducenter och misstänkt förskingring i två föreningar på Söderslätt. Här är veckans mest lästa artiklar.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 29 juli 2023

Mikael Glömdes kvar när färjan gick

Mikael Andersson var en av åtta passagerare som blev kvar i vänthallen när TT-färjan mot Travemünde avgick, vilket gjorde att han missade sin anslutning till Hamburg. ”Jag fick en hytt och en varmrätt. Det tycker jag är en rätt svag kompensation”, säger Mikael.

Misstänks ha förskingrat 200 000 – ur föreningarnas kassa

En kassör som varit verksam i två föreningar på Söderslätt är misstänkt för att ha tagit pengar från föreningarna. Personen har ett spelmissbruk och troligtvis har pengarna finansierat missbruket. ”Jag trodde först det var ett skämt”, säger en av ordförandena till TA.

Trelleborgskvinnans hämnd: Påstådd våldtäktsman misshandlades i timmar

Annons

En man från Bjuv anklagas för att ha våldtagit en kvinna i Trelleborg. Som hämnd misshandlar kvinnan och hennes vänner mannen, samt tvingar honom kyssa deras skor och dricka en blandning av rengöringsmedel och sperma.

De vill starta Sveriges sydligaste vingård

Göteborgsparet Peter och Maria Gelin vill starta vingård i Vallby. Det är en dröm de länge haft. I början kommer de att odla druvan Solaris. ”Men min förhoppning och dröm är att sätta några Rieslingstockar också bara för att se om det går”, säger Maria.

Stort test: Så bra är lekplatserna i Trelleborgs kommun

TA har satt ihop en lekpanel som fått testa fem lekplatser i Trelleborg. Läs om vilken lekplats som fick bäst och vilken som fick sämst betyg här.

Katarina de Fine LichtSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons