Annons

Veckans snackisar: Metso lägger ner Trelleborgsfabriken • Beachfront festival flyttar till stan • Ännu ett hus rivs i Mellanköpinge

Besked om Metsos framtid i Trelleborg, Beachfront lämnar beachen och rivning i gång i Mellanköpinge. Här är nyheterna från den gångna veckan som du inte vill missa.
Trelleborg • Publicerad 13 januari 2024 • Uppdaterad 14 januari 2024

Klart: Metso lägger ner Trelleborgsfabriken

Nu är fackförhandlingarna avslutade och det står klart att Metso avvecklar sin tillverkning i Trelleborg. Det innebär att 68 personer får lämna sina jobb på fabriken. Men Metso kommer fortfarande ha verksamhet i Trelleborg om än inte med tillverkning.

1,5 år efter ägarbytet – så ser Ångbagarns framtidsplaner ut

På Ångbagarn i Trelleborg bakas 3 200 ton bröd årligen. När Christian Nilsson köpte tillbaka familjeföretaget för 1,5 år sedan var det mycket som var eftersatt. Både maskiner och kontor har renoverats sedan ägarskiftet och produktionen har effektiviserats. Nu satsas det på ytterligare en produkt och nya lokaler ligger på ritbordet.

Ännu ett hus rivs i Mellanköpinge

Annons

Rivningen av ännu ett hus som ligger i vägen för den tänkta östra ringvägen har startat. Men boende i de tre hus som finns kvar tänker inte flytta på sig.

Beachfront festival flyttar in till stan – ”fantastisk plats”

Större publikytor och bättre tillfartsvägar – och därmed ökad möjlighet att växa. Det är orsaken till att Beachfront Festival väljer att flytta in till stan och Östervångsparken i sommar.

Hela bygden försöker stoppa företagarna – men får nej

På ritbordet ligger två nya anläggningar för att föda upp tiotusentals grisar. Långt över hundra grannar gick ihop och anlitade en advokat för att stoppa Mattias Espert och Carl-Adam von Arnolds grissatsning. Men domstolen gav företagarna rätt.

Julia NordlingSkicka e-post
Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons