Annons

Veckans snackisar: Man hade ”Systembolag” i källaren • Stormen skapade stor strand i Skåre • Tre populära Trelleborgsföretag jubilerar

Har du hängt med i nyhetsflödet i veckan? Här är de mest lästa artiklarna hos Trelleborgs Allehanda.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 28 oktober 2023

Hade ”Systembolag” i källaren

En man misstänks ha åkt i skytteltrafik till gränsbutikerna i Tyskland. Hos bland annat sina arbetskollegor i Trelleborg tog han upp beställningar på allehanda alkoholhaltiga drycker.

TV: Stormen Babet drog fram – Skåre fick en jättestrand

Stormen Babets framfart och efterverkningar har dominerat nyhetsflödet. Bland många mycket vällästa artiklar var vår drönarfilm över de västra delarna – Skåre och golfklubben – den som ”lästes” allra mest.

Tre Trelleborgsföretag firade

Annons

I veckan firade inte mindre än tre populära företag jubileum. Tillsammans blev de 50 år. Vi skrev inför firandena, och det ville många av er läsa om.

Företagarens blod kokade

Det kommunala bolaget Trelleborgs energi har börjat sälja solceller. Det har fått företagare i branschen att se rött.

Brottsmisstankar efter färjekatastrofen

TT-Lines färja Marco Polo på väg från Trelleborg till Klaipeda via Karlshamn gick tidigt på söndagen på grund i Pukaviksbukten. Följden: Stort oljeutsläpp och en potentiell miljökatastrof. Två ur besättningen misstänks för vårdslöshet i sjötrafik och riskerar fängelse. Det utreds även om färjan verkligen var sjövärdig.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons