Annons

Veckans snackisar: Lastbil hängde ut från färja • Trelleborgare körde avsiktligt på kvinna

En lastbil som är på väg att glida av färjan. Trelleborgare som avsiktligt körde på en kvinna. Stans billigaste Bregott. Här är de nyheter som lästs mest i veckan.
Trelleborg • Publicerad 22 april 2023

Anrika nattklubben förvandlas

Oskar Wernram är en av många trelleborgare som känner Telinska magasinet som en nattklubb. Året var 2006 när Oskar jobbade i baren på klubben tillsammans med en kvinna som skulle komma att bli hans fru. Nu är han projektledare för den omfattande renovering som sker i byggnaden. TA fick kika in. Se alla bilder nedan.

Dramatik på färja – lastbil på väg över kanten

Förra lördagens lastbilsdramatik har fortsatt engagera under veckan. Färjan var bara 20 minuter från sin slutdestination när det upptäcktes att en lastbil hade börjat rulla på däck och att förarhytten hängde ut över relingen. Troligtvis hade chauffören glömt lägga i handbromsen.

Trelleborgare körde avsiktligt på kvinna

Annons

En Trelleborgskvinna i 20-årsåldern satte sig i bilen, tryckte på gasen och tog sikte på två kvinnor hon var i konflikt med. En av dem blev påkörd, flög upp på motorhuven och bröt både bäcken och höftben. Den andra andra kom undan genom att hoppa upp på en bänk.

Därför väljer föräldrarna Engelska skolan åt sina barn

Ordning och reda, struktur och klädkod. Anledningarna till att man väljer IES framför den kommunala skolan är flera, menar föräldraföreningen på Engelska skolan i Trelleborg. Något som gjort särskilt stort intryck på Fredrik Helgeman är att rektorn på Engelska skolan står och välkomnar eleverna varje morgon.

– Det är den här närvaron, den är jag oerhört imponerad av, säger han.

Här handlar du billigast i veckan

I måndags startade Trelleborgs Allehanda Matprisjakten. Varje vecka besöker vi fem butiker och jämför priserna på sju olika varor. Det var många som var nyfikna på var man kunde hitta billigaste mjölken, kaffet och smöret. Håll utkik på vår sajt – på måndag kommer en rykande färsk prisjämförelse.

Här saknas innehåll

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons