Annons

Veckans snackisar: Klartecken för ny hamburgerkedja • Tullen skuggade knarkkuriren • Här lappas flest bilar

Flera restaurangsatsningar, en knarkkurir som åkte fast efter att ha blivit skuggad från Trelleborg till västkusten och parkeringsböter. Det har Trelleborgs Allehandas läsare varit extra intresserade av under veckan som gått.
Trelleborg • Publicerad 21 januari 2023
Nu är det klart att Mister York ska öppna i Trelleborg till våren.
Nu är det klart att Mister York ska öppna i Trelleborg till våren.Foto: Mats Holmertz

Klartecken för nya hamburgerkedjan

TA har tidigare berättat om Kalmarbördige hamburgerkedjan Mister Yorks planer på att öppna i Trelleborg. Nu har de fått bygglov och ska öppna till våren. ”Det känns som att skåningar gillar burgare. Vi går väldigt starkt i de städer i Skåne där vi finns. Det är jättemånga från just Trelleborg som skrivit till och bett oss komma dit, och så hittade vi den här platsen”, säger Gustav Haglund som är en av grundarna.

Knarkkuriren skuggades hela vägen till västkusten

En misstänkt knarkkurir stoppades i Trelleborgs hamn.Tullen hittar 12,5 kilo cannabis i ett lönnfack i bilen. Men mannen får fortsätta. De skuggar honom hela vägen till västkusten – innan fällan slår igen.

Ny vietnamesisk restaurang i Trelleborg

Annons

Det var många som ville läsa om den nya restaurangen som öppnat i Trelleborg. Förutom vietnamesisk mat satsar de på den populära drycken boba tea. ”Vi har märkt att det inte finns boba tea i Trelleborg så nu hoppas vi ungdomar hittar hit”, säger 18-årige Minh Hoang som jobbar på restaurangen.

Erikshjälpen gör comeback i Trelleborg

Tidigare huserade Erikshjälpen Second Hand på Hedvägen 176, men sedan 2010 är det biståndsorganisationen PMU som tillsammans med Pingstkyrkan driver butiken där. Nu gör de comeback i Trelleborg med en ny butik i gamla Nettos lokaler vid Hedvägen.

Här är de gator där flest får p-böter

Kanske är du en av dem som bidragit till att kommunen dragit in 3,1 miljoner kronor på felparkerade bilar under 2022, eller så är du bara nyfiken på var det finns flest parkeringssyndare? I vilket fall, var det många som var nyfikna på vår sammanställning av kommunala gator där kommunens p-vakter utfärdat flest parkeringsanmärkningar.

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons