Annons

Veckans snackisar: Kändisbröllop på Jordberga slott • ”Det dummaste Trelleborgs kommun lagt pengar på” • Ny förskola på gång

Kändisbröllop på Jordberga, missnöje med bup och historien om den självkörande bussen – här är nyheterna som blivit snackisar i veckan.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 1 juli 2023
Här är veckans snackisar.
Här är veckans snackisar.Foto: Christer Thorell, Katarina de Fine Licht

Kändisbröllop på Jordberga när ”Stycket” gifte sig

Handbollsproffset i ungerska Veszprém KC, tillika trelleborgaren Andreas ”Stycket” Nilsson gifte sig med den OS-meriterade höjdhopparen Ebba Jungmark. TV-personligheter och internationella idrottsprofiler bevittnade vigseln som ägde rum på Jordberga slott. Kolla in bildspelet här.

Familjen tackade nej till medicin – nu är dottern utskriven från bup

När Karolina Cywinska sökte till bup för dotterns selektiva mutism blev hon positivt överraskad. Att få tid hos psykolog gick snabbt. När psykologen sa upp sig vände det – efter att ha tackat nej till medicin blev dottern utskriven. Efter TA:s publicering om familjens upplevelser är det många föräldrar som delat med sig av liknande erfarenheter i TA:s sociala kanaler.

”Något av det dummaste Trelleborgs kommun lagt pengar på”

Annons

Projektet med den självkörande bussen har kantats av problem med allt från teknikstrul till personalbrist. Bussen går knappt snabbare än promenadtakt och någon rusning till att få åka den har det inte heller varit. Trelleborgaren Ann-Christin Bakke tyckte till och med att projektet var ”något av det dummaste” som kommunen lagt pengar på när TA frågade närboende och passerande vid ”Akka-slingan” om bussen. Vad tycker du om bussen?

De vill förverkliga drömmen om en egen förskola

Vincent Soto och Aneta Weinfurtova sålde lägenheten i Stockholm och flyttade till Anderslöv för bara ett par veckor sedan. I September hoppas de kunna slå upp portarna till Nyckelpigans förskola i Anderslöv. ”Vi tillhör ingen koncern, det här är vår familjedröm. Att starta något och arbeta tillsammans”, säger Vincent. De är själva trötta på stora förskolor och menar att många föräldrar i bygden saknar mindre förskolor.

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons