Veckans snackisar: Här är stans godaste semlor • Pärlan i konkurs • Styret tog fram hemlig arvodesplan

Semmelbonanza, hemliga arvodesplaner och en strandrestaurang som kastar in handduken för andra gången. Här är de nyheter från veckan som blivit mest lästa och som har engagerat trelleborgarna.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 18 februari 2023

Guide: Var finns den godaste semlan i Trelleborg?

TA:s testpanel har satt tänderna i sex olika fastlagsbullar från stans konditorier och delat ut betyg. Till sin hjälp hade de bakfantasten Mia Ottosson. ”Oj, här har grädden gått och gömt sig” och ”Gott lock” var några av omdömena. Läs testet i sin helhet via länken nedan.

För de som inte bryr sig så mycket om traditioner testade TA även ett gäng alternativa semlor. Nougatsemla, kanelbullesemla och wienersemla fanns bland alternativen.

Restaurang Pärlan går i konkurs

Motgångarna har varit många sedan Katja Jakobson förverkligade drömmen om att återuppliva Pärlan i Beddingestrand. Pandemi följt av höjda matpriser, elpriser och lågkonjunktur blev för mycket för restaurangens ekonomi. Nu har Pärlan gått i konkurs.

Renoverat fiskarhus säljs för elva miljoner

Det var många som ville läsa om det renoverade fiskarhuset i Gislövs läge som ligger ute till försäljning. Elva miljoner kronor är prislappen. Mäklare som TA pratade med menar också att intresset för fastigheten är stort. Andra dagen annonsen låg ute hade den setts av 2 700 personer.

”Pappa, de stjäl bilen!”

I sista stund kunde Peter Bengtssons stulna bil räddas innan den fördes ut ur landet – tack vare en tullinsats i Trelleborgs hamn. Det var lördag kväll och Peter hade precis gått och lagt sig i byn Ränneslöv utanför Laholm. Då tändes utebelysningen och Peters dotter skrek ”Pappa, de stjäl bilen!”. Polisen kopplades in och Peter körde efter biltjuvarna. Precis innan de var på väg att lämna landet kunde tullen i Trelleborg stoppa dem.

Styret tog fram arvodesplan i hemlighet

En av veckans största snackisar var TA:s avslöjande om styrets hemliga arvodesplan. När den nya arvodesberedningen tillträdde den 30 januari sades det att beredningen skulle jobba självständigt utan inflytande från de ledande politikerna. Men bakom kulisserna har styret arbetat fram egna nivåer på arvoden som sedan spridits vidare till ledamöter i arvodesberedningen.

Julia EricssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.