Annons

Veckans snackisar: Folkfest i Gislöv • Turistboom • Succé för allsången • Etablering i Anderslöv

Evenemang, turistboom, näringslivsnytt och så stormen Hans. Här är artiklarna som blivit mest lästa i veckan.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 12 augusti 2023
Veckans snackisar.
Veckans snackisar.

Folktätt på Gislövs marknad

Bilkön ringlade sig lång längs Gislövs strandväg när Söderslättsborna hade samlats för en nöjesdag nära havet.

Succé på allsången: ”Vi blev lite överrumplade”

Stora namn drog mycket folk, men säsongen blev inte utan tabbar. I veckan var det säsongsavslutning för Sveriges sydligaste allsång.

Etablering ger jobb i Anderslöv – ”Bättre här än att ligga och trycka i Malmö”

Annons

Ett nytt byggföretag öppnade under måndagen upp sina dörrar i Anderslöv. Skåne Stål kommer sälja stål och metaller till företag och privatpersoner.

– Vi börjar väldigt löst, och när vi lär känna kunderna och förstår deras behov kan vi växa. Vi vill ha ett eget lager och gå tillbaka till det gamla, säger företagets VD Håkan Lindqvist.

Inga toppnamn på Palmfestivalen – ”Allt har blivit dyrare”

Ny placering av festivaltältet och food trucks med uteservering på torget – men ingen stor artist på Stadsparkens scen. Den 46:e Palmfestivalen blir magrare, artistiskt sett, än fjolårets jubileumsfest.

Svag krona gav uppsving för turismen i Trelleborg: ”Min fru och dotter drog direkt och shoppade”

Danskarna har på allvar upptäckt Trelleborg denna sommar. Den svaga kronkursen tros ligga bakom. ”Här är de ju rika.” säger Seija Martti på Palm tree hotell. Även många tyskar har kommit till Trelleborg i sommar.

Blöta turister, gungande båtar, inställd cirkus – Hans är i Trelleborg

”Svensk sommar!” säger turisten Volker Binding, som var ute i ovädret i Gislövs läge. Även på Trelleborgs camping och i Smygehamn trotsade folk blåsten.

Martin FalkenbySkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons