Annons

Veckans snackisar: Flera sönderskjutna bilar • Här är skolorna med högst – och lägst – betyg • Trelleborgsbutik slog rekord

Bränder och sönderskjutna bilar, betyg och kanelbullar. Här är nyheterna från veckan som du inte vill missa.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 7 oktober 2023

Raymond möttes av sönderskjutna bilrutor

Raymond Olsson hade varit ute på en tur med husbilen förra helgen när han kom hem och möttes av en oväntad syn. Hans sambos bil hade blivit sönderskjuten och baksätet var fullt av glassplitter. Det visade sig att flera grannar råkat ut för samma sak. Raymond själv tror att det rör sig om ett ”grövre pojkstreck”. Händelsen är polisanmäld.

Husvagn totalförstördes i brand

Kraftig rök steg från Åttavägen, söder om Anderslöv, under tisdagseftermiddagen där en husvagn fattat eld. En förbipasserande larmade räddningstjänst och boende i närheten. Läs mer och se video från räddningsinsatsen.

Trelleborgs stadsträdgårdsmästare har gått i pension – nu avslöjar han vad han egentligen tycker om palmerna

Annons

Att åsikter om stans palmer engagerar kommuninvånarna är ingen skräll. Det är troligtvis anledningen till att många läste artikeln om Mark Huisman som jobbat som stadsträdgårdsmästare i Trelleborg. Han tycker att palmerna är en kul grej, men säger också följande: ”Biologiskt och botaniskt är det ren misshandel att ha palmerna”.

Niornas meritvärde skiljer sig stort mellan skolorna

Meritvärdet bland niondeklassarna i Trelleborgs kommun har ökat det senaste läsåret. Men skillnaden är stor mellan skolorna. Kunskapsskolan ligger högst med ett genomsnittligt meritvärde på 249,3. Lägst ligger Pilevallskolan med 206,8.

Trelleborgsbutik slog rekord i kanelbulleförsäljning

Svenskarnas favoritbakverk har hyllats i veckan och butiker och bagerier i Trelleborg har gräddat kanelbullar i rekordmängder. Läs mer om hur många bullar som såldes.

Julia NordlingSkicka e-post
Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons