Annons

Veckans snackisar: De tar över Gästis • Kommunalrådet tappade humöret: ”Skäms!” • Nationella bombskyddet ryckte ut till Anderslöv

Klart vad som händer med Gästis i Anderslöv, ett kommunalråd som tappade humöret i talarstolen och en utryckning av nationella bombskyddet. Här är de nyheter du inte vill missa från veckan som gått.
Trelleborg • Publicerad 23 december 2023
Gästis i Anderslöv har fått nya ägare.
Gästis i Anderslöv har fått nya ägare.Foto: Tomas Nyberg

Behandling dröjde – man avled på Trelleborgs lasarett

En man i 60-årsåldern avled i somras på en vårdavdelning på Trelleborgs lasarett på grund av hjärtstopp. Den behandling han skulle få drog ut på tiden, vilket kan ha orsakat dödsfallet.

Krögarparet tar över gästis i Anderslöv

Efter att ha legat ute till försäljning en längre tid har gästis fått nya ägare. Det är krögarparet Anita Zieme och Stefan Edenborg, som bestämt sig för att skapa en filial till Anita på Börringe kloster. Läs mer om deras planer och när de tänker öppna här.

Efter avskedsfikat satt Anders i bilen och grät – det blev starten på en ny karriär

Annons

Anders Gran trodde att han skulle jobba på Sony Ericsson resten av livet. Men efter några år var det något som gnagde. Han fattade beslutet att säga upp sig för att satsa helhjärtat på en digital hälso- och träningsplattform.

Här tappar kommunalrådet humöret: ”Skäms!”

”Skäms att hålla på på det sättet!”, dundrade Henrik Silfverstolpe (L) från talarstolen under senaste kommunfullmäktigemötet. Läs mer om varför han tappade humöret.

Nationella bombskyddet ryckte ut till Anderslöv

Under måndagen ryckte nationella bombskyddet ut till Anderslöv efter larm om en explosion. Väl på plats kunde man konstatera att det rörde sig om en smällare.

Ivar, 4 år, överraskades med jättepaket

Trelleborgs Allehanda fick äran att tjuvstarta julen och leverera ett jättepaket som Nissen lämnat på redaktionen. Se 4-årige Ivars reaktion:

Här saknas innehåll

Julia NordlingSkicka e-post
Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons